Verhoiluttaminen

Verhoilutus käytännössä

Asiakkaalla on kaluste, joka kaipaa uudistusta. Kätevimmin hinta-arvion saa sähköpostitse. Liitä viestiin vähintään yksi kuva verhoilutettavasta kalusteesta, mieluusti useampi eri suunnista. 

Kerro mitä mahdollisesti toivoisit kalusteelle tehtävän: sauman korjaus, vain uudelleenverhoilu, kaikkien pehmusteiden uusiminen + verhoilu jne. 

Jonkinlaiset suuntaa antavat mitat kangasmenekin arvioimiseen ja kokoluokan hahmottamiseen on hyvä antaa. 

Jos tiedossa on kalusteen valmistaja ja tarkka malli, tämä usein helpottaa tiedon löytymistä, esimerkiksi Artek 611.

Jos uusi ilme on jo selvänä visiona, on tästäkin hyvä kertoa. Esimerkiksi värimaailma tai kankaan kuviointi.

Jos kalusteen toivotaan olevan valmis esimerkiksi ylioppilasjuhliin, voi tämän aikataulutoiveen kertoa viestissä.

Jos kaikki nämä esitiedot eivät ole tiedossa, ei hätää! Viestitellään ja tavataan, selvitetään yhdessä. Lähdetään liikkeelle sillä mitä on.

Pintakäsittelypuolen asioissa suosittelen lämpimästi pintakäsittelijä Viivi Vernissaa.

Jokainen kaluste hinnoitellaan yksilönä, mutta asiakas saa vastauksena arvion työn toteutumisajankohdasta, sekä suuntaa antavan hinta-arvion loppukustannuksista, joista on eritelty työ, kankaan osuus, pehmusteisiin kuluvat materiaalit ja pientarvike. 

Kuvasta ei aina näe miten kaluste on verhoiltu ja kasattu: joskus esimerkiksi design-kalusteissa on uudelleenverhoilun kannalta erittäin haasteellisia ratkaisuja, joita ei kuvasta osaisi odottaa. Näihin voi kulua paljon odotettua enemmän työaikaa, mikä pyritään huomioimaan haarukassa. 

Kuvasta ei myöskään aina näe pehmusteiden kuntoa. Huonokuntoiselle pohjalle on vaikeaa tehdä hyvää verhoilua: lopputulos ei ole toivotunlainen, eikä kestävä. 

Kaksi ulkoisesti samannäköistä tuolia voivat myös olla loppusummaltaan täysin erilaiset työmäärästä riippuen. Esimerkki:

Tuoli #1: Vanhojen verhoilujen alta paljastuu, että runko on lohkeillut, joten ne liimataan, ja yksi tukipuu vaihdetaan kokonaan uuteen. Tuolille tehdään peruskorjaus, jossa kaikki pehmusteet vaihdetaan uusiin. Se verhoillaan 190€/m maksavalla kankaalla, ja sen istuimen kantteihin käsinommellaan koristenyörit, ja selkään tulee nappeja.

Tuoli #2: Toinen tuoli on pehmusteiltaan ja rungoltaan erittäin hyvä, vain pintavanu vaihdetaan uuteen. Se verhoillaan keskihintaisella 65€/m maksavalla kankaalla, eikä siihen ommella nyöriä tms. koristeita.

Tuolien hintaero tulee olemaan satoja euroja, vaikka päällepäin ne näyttivät identtisiltä

.

Alustavan hintahaarukan hyväksymisen jälkeen sovitaan tapaaminen kankaan valitsemiselle. Keskustellaan toiveista ja kohteesta. Kangasnäytteitä saa, ja on suositeltavaakin, viedä kotiin lainaan, niin ei tule hätiköityjä päätöksiä. Kotona näkee miltä kangas näyttäisi omassa valaistuksessa, omassa ympäristössään kodin tekstiileiden vierellä. 

Asiakaskäyntikin on mahdollinen. Nyrkkisääntönä noin 5km säteellä Verhoomosta tehtävä arviokäynti on 40€, josta hyvitetään puolet loppulaskussa. Jos työ ei tule tehtäväksi, summaa ei hyvitetä.

Kangasmallihenkareiden takapuolelta löytyy tarkemmat tiedot esim. kankaan pesuohjeista ja koostumuksesta, sekä metrihinta. 

Kankaan ja arvioitujen pehmusteiden materiaalikustannukset laskutan etukäteen.

Viimeistään kankaan saavuttua sovitaan kalusteen tuontipäivä ja kalustetta aletaan työstää.

Työn valmistuttua sovitaan noutopäivä ja loppulaskun maksutapa

.

Perinteinen verhoilu

Perinteiset työt toteutetaan perinteisin materiaalein ja keinoin - meriheinää, pystyjoustimia, harmaavanua ja paljon käsinompelua. Tämä on henkilökohtaisesti lähellä sydäntäni, perinteistä käsityötä parhaimmillaan!

Teollinen verhoilu

Materiaaleina vaahtomuovia, siksak-jousia, kumivöitä ja liimaamista. Suuri osa nykyhuonekaluista vaahtomuovin yleistyttyä on teollisia.

Tarvikkeet

Oletko alan harrastaja tai askartelija? Tarvitsetko verhoilukangasta tai -tarvikkeita? Kauttani voit tilata kaikkia näitä!

Meiltä löytyy myös verhoilukankaiden ja -nahkojen ylijäämäpaloja. Tervetuloa penkomaan!